Hestelejr

SMH 2014. På tur i det grønne

SMH 2014. På tur i det grønne

Spas med heste er Lær med hestes lejr hvor heste og mennesker er sammen. Det er et helt særligt rum vi sammen skaber, hvor tryghed og samvær er i højsædet. Et sted hvor man kan give sig selv lov til at være lige der hvor man er. Og give hesten lov til at være der hvor den er.

Ind imellem bærer vores hverdag med heste præg af at hverken os eller hestene kan det vi synes vi/de burde. Når tryghed og samvær bliver prioriteten er min erfaring at man pludselig kan meget mere end man troede. Og det bliver sjovere og meget mere rart for alle!

Vi leger på banen om formiddagen og udforsker kontakten med hesten. Kan vi være sammen fra jorden? Kan vi være sammen når jeg sidder på din ryg? Kan vi være sammen når vi fx skal gå op på noget uvant eller i traileren? Og kan vi tale sammen i alle de situationer. Dialogen er så vigtig. Men hvordan hører man hestens svar på et spørgsmål? Og hvordan svarer man så den forstår?

Om eftermiddagen er der mulighed for at tage på tur. Gå eller ride langs vej, i skov og ved strand. I en tryg gruppe der tager hensyn. Og som støtter hinanden når nyt land udforskes. Det kan have så mange former, for vi er alle forskellige steder. For nogen er det at ride ud en udfordring i sig selv. Kan vi være trygge sammen ved/i vandet? I skridt/trav/galop i skoven? Når man rider forrest eller bagerst? Hvordan hjælper man hinanden på tur? Er det ok at ombestemme sig når man troede at man gerne ville trave men pludselig kan mærke at det ikke føles rart? JA, det er en menneskeret at ombestemme sig. Men det kræver masser af tryghed og accept i gruppen at kunne sige højt hvordan man har det. Det øver vi.

Gruppen deles op i mindre grupper der løser forskellige opgaver sammen, fx hjælp med maden. Disse grupper er også sammen på banen og på tur. Det er interessant at opleve hvordan mennesker og heste finder hinanden i en slags flok-følelse. Gentagelse skaber tryghed for os alle. Vi deler drømme og erfaringer med hinanden og bliver på den måde engageret i hinandens processer. Vi får mulighed for at hjælpe hinanden og juble sammen når noget lykkes. Sammen kan vi så meget mere.

Overnatning finder for hestenes vedkommende sted i paddocks på græsmarken som jeg sørger for at stille op. Selvom hestene står hver for sig uden at kunne nå hinanden opstår der en tydelig flokfølelse imellem dem, og de finder tryghed i hinanden. Der er mulighed for lidt individuel græsning, ellers fodres med tør wrap. Man medbringer selv kraftfoder og sørger selv for at fjerne hestepærer undervejs og inden man tager hjem. Man sørger selv for fodring med hø og vand til hestene imens man er her (de små hjælpes naturligvis efter behov). Medbring evt regndækken i tilfælde af dårligt vejr.

Mennesker overnatter i huset på vores skønne 1.sal – med mindre man meget gerne vil sove i telt eller shelter 😉 Måltiderne indtager vi sammen i et telt tæt på hestenes paddocks. Vi hjælpes ad med at bære ind og ud og vaske op, men der er en madmor der sørger for madlavningen. Det er helt særligt at sidde i teltet og spise og være sammen med hestene når de er i deres eget rum. At se de lægger sig eller hvad de nu finder på.

I 2020 afholdes følgende hestelejre:

Voksen SMH 2020: 21.-24. maj – (Kristi Himmefart) Hestelejr for voksne.

SMH 2020: 1.-5. juli. Hestelejr for børn 7-15 år.