Stella stråler sammen med alle børnene efter et foredrag. 2007

Billedet er fra et fødselsdagskort, jeg fik fra en kollega da jeg blev 30 år. Vi havde sammen lavet et arrangement, hvor jeg for en flok børn, tegnede og fortalte om heste med Stella ❤️

Tak Stella fordi du hjalp mig med at forstå, at alle har ret til at opdage deres særlighed. Og ikke mindst tak fordi du hjalp mig med at opdage min. 

Jeg havde i mange år vældig travlt med at få dig til at gøre alt muligt, jeg synes var vigtigt. Eller som de mennesker jeg lærte af synes var vigtigt. Som fx at løbe i galop på en volte. Eller løbe sidelæns i galop. Troligt stod du model til alt muligt, som var tæt på umuligt for en sød fjordhest som dig. 

Samtidig var der alle mulige ting vi kunne sammen, som jeg i mange år tog for givet. Fx cyklede vi ofte, når vi skulle langt væk, fordi jeg ingen trailer havde. Du gik i haven og græssede fordi jeg vidste at du ikke løb din vej. Og alle kunne gå med dig eller sidde på din ryg og føle sig trygge. 

Heldigvis kom den dag hvor jeg indså din særlighed, og jeg droppede alle de andre crazy planer. Du fik lov til at være den helt særlige Stella, der kun er en af i verden. Som kunne trylle med mennesker. Inden man havde set sig om, havde du taget bolig i deres hjerter. Store som små følte de sig trygge i dit selskab. 

Ikke at man fik alting foræret, men det foregik på en næsten umærkelig måde, når du undersøgte om de havde hjertet med. Hvis man fx havde lyst til at ride i travm men alligevel var lidt utryg var du umulig at få op i tempo. Jeg husker også den dag, da du hjalp en dame med at opdage, at det var HENDE, der var bange for traileren og ikke dig. 

Sammen med dig blev det utænkeligt, at ikke alle havde ret til at være lige dem de var. Du var i stand til at møde alle. I stedet for at føle sig anderledes, følte man sig særlig i dit selskab. 

Af dig lærte jeg værdien af, at have det lige som man har det. Noget af min særlighed har jeg opdaget er, at jeg er rigtig god til at skabe rum for mennesker og heste hvor der er plads til lige netop det. At man kan have det som man har det. Det er særligt <3