Lær din hest at kende på agilitybanen

Agilitydag er arrangementer jeg laver forskellige steder en gang imellem. Det er en mulighed for at arbejde med mig og agilitybanen. Man melder sig til et hold, hvor der er op til 6 deltagere. Det varer halvanden time. 

Vi starter med en lille intro runde, hvor alle fortæller lidt om sig. Hvordan man har det, hvilken hest man har med, og hvad man drømmer om at lave. Måske er der andet det er rart at fortælle om sig. Denne runde danner basis for fællesskabsfølelsen som er en vigtig del af en agilitydag. 

Når vi ved noget om hinanden, giver det bedre mulighed for at bidrage til hinandens processer. Vi jubler for hinanden når noget lykkes, og hjælper hinanden når der er brug for det. Vi inspirerer hinanden og beundrer hinandens dejlige heste. Vi snakker og har det rart sammen.

Efter runden går vi i gang med at udforske verden med hestene. Mærker vores og hestens tempo. Fra jorden opfordrer vi hestene til nysgerrigt at se på alle de (måske) mærkelige ting på banen. Hjælper dem og os med at blive trygge i dette nye. Skaber små samtaler med hinanden. Kan du gå derhen og kigge på …? Jo, det kan jeg da godt. Vil du være sød at holde lidt afstand så jeg kan føle mig tryg? Ja selvfølgelig, det er også rart for mig at have et sted at være. Efterhånden falder systemerne til ro og man får lyst til at prøve mere og mere. Både mennesker og heste. 

Den ro der langsomt indfinder sig, spreder sig ud i alle kroge og gennemsyrer alt i hallen. Det betyder, at der er noget roligt at læne sig ind i for et uroligt system, som derfor også får mulighed for at slappe af. Det er ret særligt.

Fokus er forskelligt for de forskellige deltagere. Måske er det en udfordring at kunne være i ro? Måske er det en udfordring at kunne gå op på ting? Måske er det traileren der trækker i en? Måske får man lyst til at sætte sig op og prøve at ride på denne afslappede hest i noget man har forberedt fra jorden. 

Det er helt op til den enkelte at definere det der er vigtigt for dem den dag. Jeg hjælper og støtter i processerne så godt jeg kan. Kommer med ideer. Viser måske hvad jeg mener med en hest. Deler mine tanker om hvad jeg ser. Det kan være værdifuld at låne et par ydre øjne til at komme med input. 

Når der er 5 minutter tilbage beder jeg deltagerne om at finde et godt sted at stoppe. Et sted hvor både hest og menneske har en god følelse. Så det føles rart når man kommer til at tænke på agility igen.

Vi slutter med en lille runde. Jeg fortæller hvordan det har været for mig at være en del af holdet. Deltagerne deler også deres erfaringer med hinanden. Vi har knyttet bånd, med hestene og hinanden. 

Hvordan arrangerer vi agilitydage med Lær med heste?

Vi finder i fællesskab en dato så opretter jeg en begivenhed og tager imod tilmeldinger.

Prisen er 150 for 1½ time + tillæg for kørsel hvis det er mere end 30 km væk.

Der kan være op til 6 deltagere på hvert hold. (Stiger til 200/deltager for arrangementer efter 1/4) Jeg opretter så mange hold, der er tilmeldinger til. Jeg kommer og sætter en bane op i hallen. Måske er der også mulighed for at køre derind med hestetraileren. Så går vi i gang.