SMH – hestelejr for børn og unge 9-15 år.

Spas Med Heste (SMH) er Lær med hestes hestelejr for børn og unge.

Spas betyder sjov. Og når man er tryg, bliver det for alvor sjovt. Både samværet med hestene og med hinanden.

Fællesskabet bærer, og vi har masser af tid til at udfolde os – både på banen, i skoven og ved havet.

Hvad er SMH?

SMH er i år hele 6 dage. Det gør det muligt at få rigtig mange gentagelser. Det giver heste og mennesker masser af tid til at lande og fordybe sig i lige netop det man har lyst til og brug for.

Det er helt særligt at være på hestelejr i Lambjergskov ❤ Der er en hestebane og agilitybane med alle mulige forskellige udfordringer. Der er skove på begge sider af ejendommen og havet ligger et kvarters gang herfra.

Hygge og samvær er nøgleordene for lejren. Her danner tryghed, ro og kontakt fundamentet for mødet mellem heste og mennesker. Samtidig er tryghed i gruppen et stort fokus.

Plads til at være lige den man er

Som lærer har Annette masser af redskaber til at få børn til at trives sammen. Vi taler en masse om, hvordan vi kan hjælpe hestene med at have det godt, og derfor er det helt naturligt også at tale om, hvordan vi kan hjælpe hinanden med at trives.

Hvis man fx går rundt alene, kan det være dejligt at blive spurgt, om man har lyst til selskab, eller om det er rart lige at være lidt selv.

Når både heste og mennesker får tid og plads til at være lige præcis, hvor de er, opstår et magisk rum, hvor det bliver muligt at udvikle sig og samtidig have det sjovt.

Det skal vi lave

Vi passer hestene og nyder at være sammen med dem så mange timer. Det er helt særligt at sidde ved en hest der ligger ned. Når den hilser en velkommen om morgenen smelter man nærmest.

Vi leger på hestebanen eller agilitybanen om formiddagen. Fra jorden arbejder vi med at øge kvaliteten i samarbejdet, få ro i maven, tryghed i udfordrende situationer og andet, der gør det sjovere at ride.

Denne kvalitet tager vi med op på ryggen af hesten, og ud i naturen.

Måske leger vi med snor, måske uden. Måske rider vi med udstyr, måske uden. Det er helt og aldeles dig der bestemmer, hvad du skal og drømmer om at kunne med heste ❤

Sammen får vi nye ideer til at udvikle kontakten mellem dig og din hest. Der er masser af spændende legesager på ridebanen samt en alsidig agilitybane til rådighed.

Tryg på tur

Eftermiddagene giver mulighed for at gå- og rideture i det fri. Vi har flere skove i umiddelbar nærhed og en hestevenlig strand er indenfor kort rideafstand.

Drømmen om at blive tryg på tur er her mulig i et fællesskab, der kan hjælpe dig på vej. Dette er uanset, om du går eller rider – og hvilket tempo, du foretrækker.

Kunsten er, at mærke efter og ikke mindst turde handle på det, man mærker. Det er slet ikke så let som det lyder. Men i et fællesskab, hvor dette er i centrum, kan man trygt øve sig – og oven i købet ombestemme sig, hvis man pludselig mærker, at situationen ændre sig.

Annette har masser af erfaring i at facilitere dialogen mellem hest og menneske, og er ligeledes kvalificeret til at håndtere det, der måtte komme på spil i mennesket undervejs. I årevis har hestelejre og ugentlige hestehold med børn sammen med jobbet som lærer givet masser af erfaring med, hvordan børn lærer.

Praktisk info

Hestene bor i paddocks som er stillet op, når I kommer. Der er hø eller wrap til rådighed. Du skal bare medbringe vandspand, evt hønet og regndækken i tilfælde af dårligt vejr.

Menneskene indkvarteres udendørs. Vi har en tipi, vi stiller op. Nogle vælger måske at sove i høhuset, shelteret eller hestetraileren. Der er masser af muligheder! Husk badetøj OG regntøj!

Sådan tilmelder du dig

Send en mail til annette@laermedheste.dk, og fortæl gerne lidt om dig og din hest. Skriv også, hvilken størrelse t-shirt, du bruger.

Du er tilmeldt og har sikret dig en plads når du har betalt depositum på 1000,- Restbetaling opkræves ca en måned før lejren. Depositum returneres ikke, men du er velkommen til at finde en anden til din plads. Det kan også være, jeg har nogen på venteliste, hvis du bliver forhindret i at deltage.

Ring eller skriv gerne, hvis du har spørgsmål: 29723557

Hvis du ikke selv har en hest, har du mulighed for at leje en hest. Der er dog et begrænset antal heste til rådighed til leje.

Ankomst og pris

Ankomst søndag fra kl 12. Vi slutter fredag med en lille opvisning fra 11-12, og ungerne er klar til afgang ca kl 13.

Pris: 6 dage: 3400,-
Dette er incl moms, fuld forplejning for hest og rytter, t-shirt og snolder til filmaften og alt det, andet man har brug for hele ugen.

Læs mere om årets begivenheder her: