Min hest Stella viste mig vejen

Jeg bliver ofte spurgt om, hvilken metode jeg arbejder med i mit samvær med hestene.

Jeg har været på mange forskellige veje igennem årene og udforsket mange andres måder at tænke hest på ????

I nogen tid hørte jeg mig selv svare, at jeg har fundet min egen vej. Men da jeg fik tænkt mig ordentligt om, opdagede jeg at retningen ikke er en, JEG har fundet, men en Stella har vist mig. Så jeg er begyndt at svare, jeg arbejder med Stella-metoden.

De ringe hun bevægede i vandet. har efterladt aftryk ikke kun i mig, men i så mange andre hun krydsede veje med. Og der var et fælles tema, nogle grundværdier i det samvær jeg efterhånden begynder at kunne sætte ord på.

Der er så mange mulige veje at gå med heste. Så mange forskellige drømme man kan have. Udfordringerne er forskellige, fordi både mennesker og heste alle er særlige på deres helt egen måde. Det er derfor også helt forskelligt, hvad det giver mening for lige præcis dem at gøre sammen.

Den handler om at føle sig rigtig og god nok. Om at have det godt med at være lige den man er. Både heste og mennesker. Om at lytte til hinanden. Gøre os umage og sætte ord på os der kan forstås. Så kan vi gå i dialog med hinanden. Finde en fælles vej at gå på. Så kan vi mødes og følges ad i livet.

Det handler om at mærke sig selv, hesten og hinanden.

Og tage vare på sig selv, hesten og hinanden.

 

Formidling Af Stella-Metoden

Jeg ser min rolle blandt heste og mennesker som tolk. Jeg sætter ord på det, hesten fortæller om sig med sin krop. Og jeg hjælper menneskene med at omsætte deres ord og hensigter til krop. Så kan heste og mennesker begynde at føre en meningsfuld dialog. Når man forstår og kan give udtryk for sig, bliver man tryg. Når man er tryg, bliver det sjovt. At være sammen. 

Jeg bruger mange billeder, når jeg oversætter fra heste til mennesker. Kan vi fx forestille os, hvem vi gerne ville lære at hoppe fra 5-meter vippen af? En der har travlt og skubber? Eller en der har god tid og gerne vil hjælpe os med at blive trygge? 

Når vi kan identificere os med følelsen af utryghed, er det lettere at finde velfungerende strategier til at hjælpe en utryg hest. Så ved man, hvad det er hesten har brug for. 

Som lærer har jeg øvet mig i at finde forklaringer, der hjælper lige præcis det individ der har brug for at forstå noget. Jeg er god til at målrette mine forklaringer til børn, forældre og voksne hestemennesker. Når man forstår, bliver man tryg.

Heste er på mange måder vældigt forudsigelige. Deres handler udspringer af den måde de har det på. Jo mere vi ved om hvordan de har det, jo lettere er det således at forudsige, hvad de vil gøre i en given situation. Når man ved det, kan man sætte situationen op til succes og komme sikkert i mål. 

Stella Metoden

Stella-metoden er enkel, men ikke let

Stella-metoden er for alle der har lyst

Stella-metoden ændrer liv

Stella-metoden skaber et solidt fundament

Stella-metoden handler om at være sammen