At grounde med heste giver dig ro og glæde

Der er mange der har brug for ro i en hektisk hverdag. Sammen med hestene kan vi finde denne ro. Når vi er i ro kan vi mærke os selv. Og når vi kan mærke os selv, kan vi gøre det vi har brug for.

Både børn og voksne kan have brug for hjælp til at lære at regulere deres systemer der kan være over-aktive af mange forskellige årsager. Måske oplever man en skolegang/arbejdsliv der er svært at være i. Måske har man svært ved at sortere i alle de stimuli man oplever i hverdagen. Måske er man usikker på sig selv. Måske har man svært ved at håndtere alle de former for pres der er en del af en moderne hverdag. 

Sammen med heste er der rig mulighed for at koble sig på et afslappet nervesystem. At sidde i en balje hø med heste der gumler, stimulerer det parasympatiske nervesystem som intet andet. Uden bevidst at gøre noget som helst, falder man langsomt helt til ro. Sammen kan vi derfra tale om, hvad vi har lyst til at lave. Hvad trænger jeg til lige nu?

Måske er drømmen at sidde på en hest. Gå en tur i skoven. Ligge ned på hestens ryg og mærke varmen. Gå på hestebanen og se om hestene har lyst til at løbe en tur. 

Vi strigler de gumlende heste og gør det vi har planlagt sammen. Uden at skynde os, når vi altid det vi har planlagt. Følelsen af at være forbundet med et stort dyr er magisk. Vi siger farvel til hestene og hinanden. Glæder os til at ses igen.