Det startede med en drøm

Fra allerførste gang jeg hørte om, at der blev lavet en riderute på Als, kunne jeg mærke at den trak. Tanken om at komme på langtur med mine heste gjorde noget ved mig. Længslen efter eventyr, natur og samvær med hestene blev vakt. Jeg var nybagt mor og ikke ligefrem den oplagte kandidat, da ruten officielt åbnede i 2015. Men længsler og drømme stopper jo ikke af den grund. 

I 2017 blev jeg 40 og mit største ønske var nogle dage på rideruten. Så det gjorde jeg. Drog af sted med mine heste et par overnatninger. Ah. Det var vel nok skønt og befriende bare at være undervejs med mine bedste venner <3 Have tid til at gå på opdagelse. Være sammen. Et par dage var skønt, men det smagte af mere. Drømmen om hele turen rundt tog for alvor bolig i mig.

Endelig kom jeg ud på hele ruten

I 2019 lykkedes det endelig. Jeg havde en uges ekstra ferie i uge 12, og planlægningen gik i gang. Gad vide hvor varmt det er at sove ude i uge 12? Nå, men det må der være løsninger på – af sted skulle jeg. Og det kom jeg. Med følgeskab af nogle veninder, kom vi hele vejen rundt. Jeg overnattede med hestene og de gjorde mig følgeskab på dagsturene. Vi lavede en dogme-regel om, at vi skulle følge ruten hele vejen – uanset hvad. Og det gjorde vi. Ca. 120 km fra vi gik ud af indkørslen, til vi kom hjem igen. Det var FANTASTISK!

Jeg var på ingen måde mæt, havde derimod fået mod på mere. Hvornår skal vi afsted igen? Det føles lidt som om der er nogle planeter, der skal stå rigtigt, før sådan noget bliver muligt. Så kom Corona og verden blev mærkelig et par år. Men i uge 27 – 2022 lykkedes det endelig. 

En flok på tur

Jeg tog en gruppe på 8 deltagere med rundt på ruten og wow. Det bliver kun federe for hver gang, jeg kommer ud på disse lange ture. Som om overskuddet bliver større til at opleve mere og dybere. Og så med en stor flok. Det fællesskab der opstår. Sådan en tur kan jo nærmest alt. Jeg er vist citeret for mange gange at have sagt: Der er ikke nogen udfordringer i samspillet med heste, man ikke kan løse på en riderute. Det er lidt kækt, indrømmet, og måske også sat lidt på spidsen. Men potentialet er enormt. Meget mere end jeg kan overskue at skrive om på en gang.

Derfor har jeg besluttet mig for at skrive en julekalender med dette fokus. Om alle disse historier der vælter ud af mig, blot jeg tænker på rideruten. Glæd jer. Der er sommer, eventyr og masser af hesteglæde på vej til dig hver eneste dag i december <3