Når man er sådan en der godt kan lide at blive færdig med ting – eller i virkeligheden har det sådan at man er mest ‘rigtig’ når man er helt færdig med noget – så er det en spændende læreproces at have hest. Det er nemlig temmelig svært at blive færdig med noget som helst når det drejer sig om hest. Momentvis kan man få følelsen når hestepærerne er fjernet og hestene står og gumler. Eller når man sammen mestrer en øvelse eller andet man har øvet sig på. Eller når hesten er striglet og manen børstet.

Næste gang man er sammen med sin hest fortsætter det. Der er flere hestepærer, hø der skal slæbes, nye ting man gerne vil lære sammen – og en hest der har fundet det blødeste dejlige mudder at rulle sig i 😀 Måske er det en af de allerstørste gaver hestene har til os. Det evige behov for at vi indfinder os og gør noget. Regelmæssigt. At skovle hestepærer og slæbe hø kræver ikke den helt vilde intellektuelle tankeaktivitet selvom nogle af os prøver på at lave masser af finurlige systemer i hø og savsmuld 😉 Man får faktisk noget tid til IKKE at tænke, til at give slip på rationalet og ‘bare’ være. I denne væren oplever jeg faktisk ofte at jeg kommer i tanke om ting jeg havde glemt, eller også kommer ideer listende. Små forsigtige indspark jeg ikke nødvendigvis ville have opdaget hvis hjernen havde været optaget af alt muligt klogt.

Jeg øver mig i at sige tak til de søde muler fordi de hjælper mig med at være. Det er jo ikke alle morgener man elsker at skulle ud i mørke, regn og blæst. Og jeg stopper op når Luna står midt på flise-stien og kigger på mig når jeg kommer ræsende med trillebøren. Det føles næsten som om hun minder mig om at trække vejret og sætte tempoet lidt ned. Her til morgen var der en der lige skulle klø sig på trillebøren. Jeg var optaget af at blive færdig med at feje og ikke så meget til stede at jeg opdagede det i tide. Der har jeg stadig noget at lære om at trække vejret i stedet for at blive stiktosset… Så er det heller ikke sjovere at skovle lort 😛

Men jeg bliver altid færdig uanset hvor uoverskueligt det måtte være. Det er en kæmpe tilfredsstillelse at det ser pænt ud og hvilken fornøjelse at lytte til de gumlende heste. Det gør min dag bedre. Vil I lytte med?

Olite gumler veltilfreds

Olite gumler veltilfreds