Hvis jeg fik 5 kroner hver gang jeg sagde til nogen ” hvor er det dejligt at du lytter” var jeg hurtigt blevet meget rig. Det kan være nogen der lytter til sig selv, til sin hest eller til et andet menneske. Det er så kæmpestort når vi kan lytte – og måske oven i købet tage det alvorligt vi hører.

Det betyder nemlig, at det bliver mere muligt at sige noget om sig. Det er nemlig ikke altid det letteste i verden. Især ikke hvis det handler om at vise sårbarhed, usikkerhed eller at man måske har ombestemt sig.

Jeg er i gang med at spise min egen medicin. Ind imellem tænker jeg, at der er en grund til at jeg går og siger alt det, jeg gør i min hverdag. Måske er det fordi, det er noget, jeg har rigtig meget brug for at høre. Selvom jeg øver mig og efterhånden har gjort det i mange år, så er det ikke altid lige let, altså det med at lytte til sig selv.

Vi har i vores familie haft et travlt forår, af mange forskellige årsager, man ikke lige kan lave om på. Det betyder, at jeg har løbet stærkere end hvad godt er, i lidt for lang tid. Så bliver jeg tyndhudet og kan ikke holde til det jeg plejer at kunne. Heldigvis kender jeg efterhånden længden af min elastik, så jeg ikke knokler på helt så lang tid, inden jeg handler.

Jeg har derfor lukket mine hestehold ned en måned før jeg plejer. Mine elskede hestehold, hvor jeg har den skønneste hestetid med både børn og voksne. Men uanset hvor skønt og dejligt det er, det man foretager sig, så er for meget stadig for meget.

Det var svært men godt. Det kunne jeg straks mærke. Som om min indre elastik bedre kunne få vejret. Overalt har jeg fået masser af varme reaktioner. Hos nogle har jeg mødt en længsel efter at kunne gøre det samme. Give elastikken mere plads.

Jeg tror på, at vi ændrer verden når har mod til at sætte ord på os. Når vi siger højt, hvad vi har brug for og lytter til det – giver det resten af verden impulser til at gøre det samme.

Jeg sætter farten ned i min hverdag så der er overskud til at nyde alle de fantastiske weekendaktiviteter jeg har på tapetet i de kommende måneder. Ny her billederne fra hesteweekend for voksne.