Dagen starter

Morgener kan noget særligt. Sommermorgener ikke mindst. Efter at have været undervejs noget tid, begynder man nærmest at have en fornemmelse af, hvor mange klokken er i forhold til, hvor lyst det er. Fuglene begynder at synge. Hestene gumler. 

Det begynder langsomt at rumstere rundt omkring. Folk lister ud af deres telte, strækker sig og kigger på, hvordan hestene har det. Gør de ting man har brug for, for at blive klar til en ny dag. Alle har deres rutiner, og det er en kæmpe gave at have tid. Det er for mange en mangelvare i hverdagen. Måske kan man tage en dukkert, hvis vandet er i nærheden. Eller gå en lille runde i skoven. Mærke naturen. Tage sig selv og sine behov alvorligt. Blive klar til en ny dag.

Klar til næste etape

Vi spiser morgenmad sammen og laver en madpakke. Taler om hvor vi skal hen i dag. Hvordan vi har det. Begynder så småt at pakke sammen igen. Plejer har langsomt indfundet sig. VI ved, hvor vi gør af de forskellige ting. Rytmer og rutiner er gode – også for mennesker. Alle har noget at gøre. Meningsfyldte gøremål, det kan nervesystemer godt lide.

Det vi ser, foregår også i os

Vi nyder at observere hestene. Dynamikken i flokken udvikler sig fra dag til dag, det er så fascinerende at være vidne til. Mod der vokser. Relationer der udvikler sig. Nogen siger fra. Andre finder sig en ven at udveksle gnubning med. 

Ubemærket foregår alt dette også i menneskeflokken. Vi træder ud af vores egen bobbel, og skaber sammen en fælles. Det er så magisk, når vi lærer om livet sammen med hestene.