Hvor godt kender jeg egentlig mit ‘hood’?

Jeg er vokset op på Als og har boet her næsten hele mit liv. Øen, der har form som en dinosaur med massevis af krinkelkroge, der er masser af fjorde, sunde og søer. Der er et væld af mindre skove, og så er der Nørreskoven på den østlige side. Den er vistnok en af Danmarks længste. Alt dette har jeg kun set en brøkdel af i mine første 40 leveår. At tilbagelægge over 120 km rundt på Als i 2019, åbnede for alvor mine øjne for, hvilken vidunderlig ø jeg er opvokset på. Alle de små steder jeg hidtil kun har kendt fra præmieopråbet, når jeg var til ringridning i mine unge dage ???? 

Det man oplever når man går

At tilbagelægge så lang en strækning i gå-tempo gør, at man virkelig når at opdage hvor man er, hvordan det ser ud og hvordan det føles at være der. Det er som om man indtager verden skridt for skridt på en helt anden måde, end man har mulighed for at gøre, når man kommer ræsende i høj fart i en bil. Man opfatter de forskellige dufte og lyde, og det gør indtryk. 

I hvilken retning er havet?

På en ø som Als er man aldrig særlig langt væk fra havet. Men det bakkede landskab og skovene gør, at man ikke altid kan se det. Lige pludselig dukker det op og gør noget ved os. Den store blå flade der symboliserer noget særligt flor de fleste. Synet af havet. Lyden af havet. Duften af havet. Følelsen af havet. Smagen af havet…

Naturen kalibrerer vores nervesystem

Bevægelse. Rytme. Blæst, sol og regn. Lyde og dufte. Det er svært at beskrive, hvad der sker. Men at det sker, er der ingen tvivl om. Kalibrering er det ord jeg kan finde.