Heste reagerer på blæsevejr. Det ved alle der har bare en smule erfaring med heste.

Blæsten tilfører energi på samme måde som alle mulige andre ting, der kan få vores heste til at reagere. Legende børn, blafrende plastik, trafik, hunde og alt muligt andet hestene ikke forventer. Udfordringen med blæsevejr er, at det kommer oveni alt det andet, der samtidigt (måske pludseligt) sker. Så i blæsevejr er udfordringen større, end den ellers ville have været.

Jeg tog Showtime med ned til bussen her til morgen. Han hvirvlede med hovedet og spændte op når der kom et vindpust. Min datter Silja kom hurtigt ned på jorden igen. Vi har altid haft en aftale om, at hun gerne må ride på ham – når han er ridehest. Men det var han ikke her til morgen.

Jeg gik videre med ham og mærkede stadig hans spændte system. Selv trafikken han ellers aldrig reagerer på, kunne i dag få ham op i gear. Jeg blev enig med mig selv om, at jeg havde det fint med at gå, selvom jeg havde haft planer om en ridetur.

Der blev skridtet godt igennem og vi lavede masser af vendinger. Hver gang han travede frem og gik imod grimen lavede vi en vending. Fuldstændigt tryg kan jeg begive mig på tur med min hest, også selvom han er påvirket af blæsevejret. Jeg ved, at han holder afstand og, at han lytter til presset i grimen.

Vi gik nogle km igennem skoven og fortsatte langs stranden. Hver gang han reagerede pludseligt på en lille stimuli, han ikke havde forventet, blev jeg så glad for, at jeg ikke sad på hans ryg. Det var dejligt at gå sammen og blive blæst godt og grundigt igennem.

På vej igennem det sidste stykke skov, begyndte jeg at notere mig at hans system begyndte at falde til ro. Han travede ikke længere umotiveret frem. Han gik roligt igennem den indtørrede å. Han begyndte at lytte til helt let pres i grimen. Hmm. Måske er ridehesten ved at dukke op?

Vi kom ud ved spejderhytten og jeg fik lyst til at hoppe op ved bænken der. Måske har jeg mærket rigtigt og han er vitterligt ridehest? Eller også så hopper jeg bare af igen…

Men han VAR blevet ridehest. Han gik afslappet op af vejen. Lyttede når jeg bad ham skifte side. Ragerede ikke længere på trafik. Jeg fik den lækreste halve km på hans ryg. Hvor jeg kunne være helt og aldeles tryg, fordi hans system var faldet til ro. Han havde genvundet det overskud, som blæsten i starten havde kostet.